Gerdien Griffioen

Participatieprojecten

ACA terreinCleopatradreef 2Cleopatratuin 1

Waar kan ik mijn onderwijservaring en kennis van groen beter combineren dan in projecten waar met bewoners en kinderen een tuin wordt ontworpen, aangelegd en tenslotte beheerd? Het gaat bijvoorbeeld om projecten op scholen, bij gezondheidscentra en in het openbaar groen.

Op GPO basisschool De Wissel in Utrecht heb ik in 2014 het ‘Groene Fort’ ontworpen en aangelegd, een natuurspeelplek naast de school. Deze plek die zowel voor de schoolkinderen als kinderen uit de buurt toegankelijk is, is een voorbeeld van de bijzondere samenwerking tussen ouders, leerkrachten en buurtbewoners en kinderen die geleid heeft tot een prachtige speelplek.
Met een les ‘ontwerpen van de speelplek’ hebben de kinderen van groep 4/5 de mooiste bouwwerken gemaakt voor hun favoriete speelplek. De resultaten vormden, met de ideeën van ouders, leerkrachten en buurtbewoners de basis voor het ontwerp.
De aanleg is uitgevoerd door hoveniers Laurens Braakman en Jolanda Kuijsten en vele ouders, kinderen en buurtbewoners.

Ook op scholen en in speeltuinen kunnen tuinwerkzaamheden opgezet worden. Samen Werken aan natuurlijk groen is mijn drijfveer. Begeleiden door mee te werken en mensen te motiveren om de buitenruimte optimaal te gebruiken en speelnatuur te bevorderen.

Cleopatratuin 3