Gerdien Griffioen

Over Gerdien

gerdien_002klein
wilde-weelde-schaduw
springzaad

Ik ben tuinontwerper, tuinadviseur en procesbegeleider. Mijn passie is om mooie natuurrijke tuinen te maken. Bij ontwerpen maak ik graag gebruik van bomen en heesters waar vogels op af komen en planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Zo probeer ik meer natuur in uw tuin te brengen.
Samenwerken aan natuurlijk groen is mijn motto. Dit breng ik op verschillende wijzen in praktijk: door bv. samen met u te ontwerpen, samen met u het tuinonderhoud uit te voeren, struiken te snoeien, met kinderen tuinen op school of in de wijk te onderhouden of met bewoners gemeenschappelijke tuinen te maken.

Ik heb de opleiding tuinontwerp en beplanting in het groen afgerond bij het Wellant College. Vervolgens heb ik de cursussen Stadse landschappen en Nuance en Detail gevolgd aan het Ontwerpinstituut van Michel Lafaille. Nu werk ik als professioneel tuinontwerper en  ‘groene’ coach.

Mijn wens om me om te scholen kwam voort uit mijn belangstelling voor tuinen en planten en mijn achtergrond als docent Biologie en imker. Nu werk ik als professioneel tuinontwerper.
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in planten. In de tuin van mijn ouderlijk huis was ik al aan het tuinieren en maakte ik plannen voor de inrichting van de tuin. Vanuit die interesse heb ik heb ik eerst gekozen voor een carrière als ecologisch analiste, later gevolgd door een studie Biologie. En uiteindelijk ben ik in het Middelbaar Beroepsonderwijs terecht gekomen. In het onderwijs heb ik ervaring opgedaan bij het begeleiden van groepen en processen. Deze ervaring pas ik nu toe in de participatieprojecten in het groen, bij het begeleiden van tuinprojecten en bij het geven van cursussen.

Ik ben lid van Wilde Weelde, de vakvereniging voor ecologisch werkende groenvoorzieners. Dit netwerk is een bron van kennis en uitwisseling van ervaring voor mij.

Ook het lidmaatschap van Springzaad, het landelijke netwerk van ontwerpers van natuurspeelplekken is voor mij een bron van inspiratie en uitwisseling van ervaringen.