Gerdien Griffioen

Visie en werkwijze

IMG_1088klein P1010024klein

Mijn passie is om mooie natuurrijke tuinen te maken. Bij beplanting maak ik graag gebruik van bomen en heesters waar vogels op afkomen en planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders. Zo probeer ik meer natuur in uw tuin te brengen. Ecologische principes toepassen op de keuze van de beplanting betekent dat ik zoveel mogelijk planten kies die bij elkaar passen qua groeiomstandigheden. Dat kunnen zowel inheemse als gecultiveerde planten zijn. Planten die groeien op de plaats die bij hen past, in de schaduw of in de zon, op een kalkrijke- of zure bodem, zullen snel een evenwicht vormen in de tuin en minder gevoelig zijn voor ziektes.
Bij het ontwerpen gaat het om creëren van een aangename leefruimte. Dat realiseer ik door uw wensen te combineren met de mogelijkheden van de tuin en uit te gaan van een visie op de tuin. De tuin hoort bij uw woning en bij de leefomgeving.

Mijn werkwijze
In het eerste gesprek inventariseer ik uw wensen. Samen nemen we de vragen door die u heeft over de inrichting van uw tuin.
Ik neem de situatie in de tuin op en maak enkele foto’s. U ontvangt een offerte met een beschrijving van mijn werkzaamheden. Na uw akkoord kom ik de tuin opmeten, of u geeft mij de nauwkeurige maten van de tuin. Vervolgens kan ik aan de slag met het maken van de analyse en het ontwerpen van een tuin. De eerste versie is een schetsontwerp in kleur, dat ik bij u thuis kom presenteren.
Met uw aanvullingen of opmerkingen ga ik het definitieve ontwerp maken. Dat is een gedetailleerd plan, met de aanduidingen van de maten, de beschrijving van de materialen en zo nodig een beschrijving van de werkwijze.
Een beplantingsplan en een onderhoudsplan kunnen deel uitmaken van het definitieve ontwerp.

Zelf aanleggen of een hovenier zoeken?
Ik werk samen met ervaren hoveniers. Zij kunnen de aanleg, het grondwerk en de bestrating uitvoeren. Ook kunnen zij houtwerken, zoals schuurtjes, tuinafscheidingen, en pergola’s bouwen.

Beplanting aanbrengen?
Ik kan de planten voor u bestellen en laten bezorgen. Het uitzetten van de beplanting nadat de tuin is aangelegd is een secuur werkje. Het plan van de plattegrond komt op dat moment tot leven en bij het plaatsen van de planten komt het aan op de juiste vormgeving. Graag voer ik met u de beplanting uit.